Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gitara doradźcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Elo. No to tak. Kumpel od 2 tygodni wierci mi dziurę w brzuchu abym kupił sobie gitarę. Coraz bardziej podoba mi się ten pomysł :D Jako że nigdy nie grałem to dajcie mi tu jakieś aukcje allegro dosyć dobrych gitar ale tak do 200-300zł aby się tylko na razie nauczyć wgl grać. Jo.

To nie jest kurwa dyskusja. Każdy spam będę raportował. Już poszły raporty.

Edytowane przez I Hate You

1318007489-U170772.png

Sygnatura by

TamiS

Opublikowano (edytowane)

Ale klasyczną czy elektryczną? o_o

Elektryczne:

To jest ukryta treść, proszę

- mój kolega ma identyczną, fajnie się na niej gra

- tu jest fajny pakiet ;)

- tu też ze wzmacniaczem, ale za 360zł + 21-25zł przesyłka

Edytowane przez CzakaPL
Opublikowano

Ale klasyczną czy elektryczną? o_o

Elektryczne:

- mój kolega ma identyczną, fajnie się na niej gra

- tu jest fajny pakiet ;)

- tu też ze wzmacniaczem, ale za 360zł + 21-25zł przesyłka

W końcu się ktoś wypowiedział :D

Zaraz obczaję.

No właśnie zapomniałem.. Oczywiście że elektryczną, nie drogą, do nauki. :)

1318007489-U170772.png

Sygnatura by

TamiS

Opublikowano

Elektryka do 300zł? Raczej nic dobrego nie kupisz a dotego musisz miec jeszcze piecyk.

Dobre elektryki zaczynają się od 550zł bez piecykow.

Jutro wejde na kompa to dodam link do aukcji, bo z komy to nie tak łatwo

Opublikowano

Elektryka do 300zł? Raczej nic dobrego nie kupisz a dotego musisz miec jeszcze piecyk.

Dobre elektryki zaczynają się od 550zł bez piecykow.

Jutro wejde na kompa to dodam link do aukcji, bo z komy to nie tak łatwo

Pisze wyraźnie ze do nauki. Nie będę 700zl czy więcej wydawał na gitarę do nauki, jeszcze mi się odwidzi i kasa w błoto. Na razie zamiast piecyka mogę wziąć wieże. No nic, czekam.

1318007489-U170772.png

Sygnatura by

TamiS

Weteran
Opublikowano
Dobre elektryki zaczynają się od 550zł bez piecykow
Pisze wyraźnie ze do nauki. Nie będę 700zl czy więcej wydawał na gitarę do nauki, jeszcze mi się odwidzi i kasa w błoto. Na razie zamiast piecyka mogę wziąć wieże. No nic, czekam.

Dobre elektryki zaczynaja sie od kwoty +/- 1000zł.

Wyraźnie będzie to kasa w błoto skoro chcesz przeznaczyc tylko 300zł , bo niestety za tyle nie kupisz dobrej gitary i napewno kupujac smieci Ci sie to odwidzi i sie do tego zniechecisz.

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano (edytowane)

Dobre elektryki zaczynaja sie od kwoty +/- 1000zł.

Wyraźnie będzie to kasa w błoto skoro chcesz przeznaczyc tylko 300zł , bo niestety za tyle nie kupisz dobrej gitary i napewno kupujac smieci Ci sie to odwidzi i sie do tego zniechecisz.

Idź pospamuj dziecko gdzieś indziej, nie będę uczył się grac i wydawał w to na razie tyle kasy. Nawet tyle nie mam. Nie zarabiam kurwa milionów. Sory ale wkurwiają mnie tacy ludzie.

Napisałem ten temat żeby ktoś mi doradził tanią gitarę, jak Ci kurwa nie pasuje to idź i se kurwa kupuj te gitary za nawet 20 tysięcy. Jebie mnie to.

Edytowane przez I Hate You

1318007489-U170772.png

Sygnatura by

TamiS

Opublikowano

Jesli ma byc to 300 zł to kup akustyka i gdy nauczysz się na nim grac to nie będzie problemu z elektrykiem.

Nie podpinaj pod wieze bo jeszcze ją spalisz.

Ale tez nie kupuj nic za +450 złoty na start bo Ci się jeszcze znudzi.

Mojężą pierwszą gitare(akustyka) kupiłem za 380zł i była b. Dobra jak na start

Weteran
Opublikowano
nie będę uczył się grac i wydawał w to na razie tyle kasy

Jak sie nie bedziesz uczyl to po co Ci gitara chcesz zaszpanowac dziewczynie czy co?

Nie zarabiam kurwa milionów

Sadze ze nic nie zarabiasz iz jestes dzieckiem

Idź pospamuj dziecko gdzieś indziej, nie będę uczył się grac i wydawał w to na razie tyle kasy. Nawet tyle nie mam. Nie zarabiam kurwa milionów. Sory ale wkurwiają mnie tacy ludzie.

Napisałem ten temat żeby ktoś mi doradził tanią gitarę, jak Ci kurwa nie pasuje to idź i se kurwa kupuj te gitary za nawet 20 tysięcy. Jebie mnie to.

No niestety takim zachowaniem to stwierdzam iz to nie ja jestem dzieckiem tylko Ty.

Jezeli tak bardzo chcesz wywalac kase w bloto to prosze bardzo . Mnie to lata tylko zebys potem nie mial pretensji do nikogo.

Za 300zl nie kupisz nawet markowej gitary wiec co mamy Ci polecic?

Lepiej patrz na aukcje gdzie jest wiecej gratisow to Cie bardziej uszczesliwy niz jakosc gitary...

Chyba ze cos uzywanego , ale nie ma zbytnio duzego wyboru..KLIK

jak Ci kurwa nie pasuje to idź i se kurwa kupuj te gitary za nawet 20 tysięcy

A czy ja cos napisalem ze ja kupuje gitare?

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Opublikowano

niech nie patrzy na gratisy bo te gitary co kosztują 180zł i mają po 12 gratisow to się po tygodniu juz rozlatują. Sprzedający moze miec sporo pozytywow lecz grasz nz gitarze a nie na pozytywach.

Weteran
Opublikowano
niech nie patrzy na gratisy bo te gitary co kosztują 180zł i mają po 12 gratisow to się po tygodniu juz rozlatują.

Jednak za 300zl jest to samo ;)

mpccopy.jpg

Opublikowano

Nie zawsze, akustyki juz nie są takie drogie jak 5lat temu.

Kolego dozbieraj sobie z 50zł. I kup gitarę akustyczną jesli Ci się spodoba gra i będziesz się na niej uczył grac to zbieraj kaske na elektyka elipsona(chyba firm nie pomyliłem)

Weteran
Opublikowano

@up

Zgodze sie z toba. Niedlugo sam zakupuje akustyka w przedziale 350-600zł.

@topic

Przeczytaj ten topic

mpccopy.jpg

Opublikowano (edytowane)

sprzedam Ci gitare firmy gitara (uczylem sie na niej grać i nei narzekałem) z piecem 19W (jakiś brytyjczyk) też dobry za 200zł. Gitara ma ślady użytkowania, ale elektryka itp. jest dobra, musiał byś jedynie struny zmienić, bo mają okolo pół roku i są ciulowej jakości.

Więcej info pod gg 8298384.

rok temu miałem takie samo podejście jak Ty, a kupie sobie co mi szkodzi, najwyżej będzie ładnie na ścianie wyglądać. także miałem kwotę 300pln w kieszeni 100zł wziąłem od matki, i kupilem sobie "jakiś" elektryk z piecem (na baterie ....) brzmiał ciulowo, na wakacje pojechałem do anglii, tam kupilem lepszy piec, wymieniłem w gitarze przystawki na lepsze, dźwięk się poprawil, ale to nie jest to czego szukam, więc kupiłem od kumpla Bass za 600pln (zarobiłem kase w anglii) on dał około tysiąca za neigo. teraz planuję kupić sobie jakiegoś Ibaneza, a po kiego mi w domu 2 elektryki.

Jestem samoukiem i dobrze mi z tym, nie wydałem ani grosza na lekcje gry na gitarze, ale jak chcesz to mogę wysłać Ci jeszcze kurs gry na gitarze na CD albo w formie elektornicznej ;)

teraz ktoś napisze że gitara firmy gitara jest najgorsza, ale po dobrym tuningu, oraz z dobrym piecem brzmi podobnie jak takie za 500-600pln ;)

Edytowane przez Lenart